هوادهی سطحی

هوادهی سطحی

جهت انتقال اكسیژن به درون فاضلاب و هوادهی به آن می توان ازهوادهی عمقی با استفاده از بلوئر و یا هواده های سطحی دور كند و دور تند استفاده نمود. بنابر كمیت و كیفیت فاضلاب، شرایط آب و هوایی و منطقه ای محل احداث تصفیه خانه و نیز بازده مورد نظر استفاده از هریك از انواع هوادهی متداول می باشد. تمامی هواده های ساخت شركت مهندسی آردازیست هم از نوع شناور و هم از نوع ثابت قابل تولید می باشد. مكانیزم هواده های ساخت این شركت بگونه ای است كه با وارد كردن هوای محیط به درون فاضلاب علاوه بر انتقال اكسیژن قابلیت اختلاط فاضلاب را نیز دارد.

عمل تماس فاضلاب با هوا بطور کلی به دو صورت هوادهی عمقی با دیفیوزر و هوادهی سطحی توسط هواده های توربینی انجام می پذیرد که در ادامه به اختصار معرفی می گردند:

هوادهی عمقی با دیفیوزر

در این روش، دمیدن هوا به درون فاضلاب با کمک بلوئر (دمنده) یا کمپرسور و توسط لوله های تحت فشار انجام می گیرد که به این عمل هوادهی عمقی می گویند. تجهیزات اصلی مورد استفاده در هوارسانی به فاضلاب در این روش در واقع و در نهایت پخش (Air Blowers) شامل سیستم توزیع هوا، انتقال هوا، دمنده های هوا حباب های هوا توسط دیفیوزرهای حباب ریز(دیسکی یا لوله ای ) با غشاء ممبرانی می باشند. در این روش هوادهی، هوای فشرده شده توسط دمنده ها با فشار زیاد از طریق لوله های رابط دیفیوزر ها تقریباً از ۳۰سانتیمتری کف حوض هوادهی به درون فاضلاب تزریق می گردد. سپس حباب های ریز هوا در تماس با فاضلاب مسیر خود را به سمت سطح مایع طی می نمایند و در مسیر خود و درتماس با فاضلاب قسمتی از اکسیژن هوا در مایع حل می گردد و از این طریق نیازمیکروارگانیسم ها را به اکسیژن تأمین می نماید. از محاسن این سیستم هوادهی می توان به جذب مقدار زیادی از اکسیژن به علت طی مسیر طولانی توسط فاضلاب اشاره نمود.

هوادهی سطحی توسط هواده های توربینی

روش دیگر هوادهی به فاضلاب استفاده از هواده های سطحی می باشد. در این سیستم با بر هم زدن، تلاطم، اختلاط، پخش کر دن و پاشیدن قطرات فاضلاب به هوا، سطح تماس سیال با هوا افزایش یافته و به فاضلاب هوارسانی می گردد. در این روش هواده ها روی پل خارج از مایع مخلوط قرار گرفته و فقط پروانه آنها در عمق معینی از مایع قرار می گیرد. هواده ها فاضلاب را شدیدا بهم می زنند تا از ته نشین شدن مواد معلق جلوگیری به عمل آورده و نیز سطح تماس مایع مخلوط را با هوا افزایش دهند. فاضلاب از این طریق اکسیژن مورد نیاز میکروارگانیسم ها را دریافت نموده و در خود حل می نماید. از مزایای عمده این روش سادگی عمل راهبری و نگهداری بوده ضمن آنکه برحسب نیاز، عمق غوطه وری پروانه ها درساخت و تولید هواده های سطحی کامپوزیتی یا فولادی شرکت مهندسی آردازیست قابل تغییر می باشد. در حوضچه هوادهی میکروارگانیسم با دریافت اکسیژن به مقدار کافی، مواد آلی و ناپایدار فاضلاب را تجزیه نموده و به مواد پایدار و فسادناپذیر(ترکیبات معدنی) تبدیل می نماید. سپس مایع وارد حوض ته نشینی ثانویه می گردد و در این حوضچه مواد قابل ته نشینی که حاوی مقدار زیادی موجودات ذره بینی زنده و فعال می باشد، رسوب نموده و تشکیل لجن فعال را می دهد. مقداری از این لجن برای تسریع درعمل تجزیه مواد آلی و بالا بردن راندمان تصفیه مجددا به حوض هوادهی برگشت داده شده وبخش دیگر که لجن مازاد بر نیاز می باشد، تحت عنوان لجن اضافی مستقلاً یا توأم با لجن حوض ته نشینی اولیه برای تصفیه از مدار خارج گشته و به مخازن تغلیظ و هاضم لجن فرستاده می شود. پساب تصفیه شده از حوض ته نشینی ثانویه خارج شده و در حوضچه دیگری برای حصول اطمینان از اینکه حاوی هیچگونه باکتری بیماری زایی نباشد، گندزدائی می گردد.

هواده های ساخته شده توسط این شرکت در واقع از نوع هواده های سطحی دور کند طرح بوده و جنس آن فولادی با روکش کامپوزیت یا پوشش اپوکسی و مقاوم به خوردگی می باشد.

عمر طولانی، مقاوم در شرایط مختلف محیطی، وزن پائین، شکل مناسب پره ها جهت اختلاط و اکسیژن رسانی بالا، سهولت در جابجائی/حمل و بارگیری، سهولت در زمان نصب واجرا، سهولت در زمان راهبری/بهره برداری و نگهداری، پایین بودن هزینه نصب با متعلقات، نصب سریع و آسان در مدت زمان کوتاه، بالاترین بازدهی انتقال اکسیژن، ایده آل جهت تصفیه فاضلاب های شهری و صنعتی، سهولت در تنظیم موقعیت قرارگیری، عدم قرارگیری قطعات الکترومکانیکی هواده در داخل فاضلاب، عملکرد مطلوب حتی در صورت متغیر بودن سطح سیال و عدم احتمال خوردگی میکروبی و شیمیائی حتی توسط فاضلاب های بسیار اسیدی و قلیائی، از جمله مهمترین مزایا و مشخصه های منحصر به فرد این نوع هواده های ساخت شرکت مهندسی آردازیست می باشد.

هواده مکانیکی Mechanical Aerators

کاربرد هواده های مکانیکی در تصفیه خانه های فاضلاب با هدف اختلاط و همزنی محتویات استخرهای هوادهی و اکسیژن رسانی به آن به منظور انجام فرایند تصفیه هوازی توسط میکروارگانیسم های لجن فعال می باشد. طرح و ساختار هواده های مکانیکی بسیار متنوع می باشد. این هواده ها از نظر سرعت چرخش پره به دو نوع دور کند و تند تقسیم می شوند. این دستگاه ها به لحاظ ویژگی های نصب نیز در دو حالت نصب ثابت روی پل و نوع شناور ساخته می شوند. میزان اکسیژن دهی ۴کیلوگرم اکسیژن به ازاء هر کیلووات ساعت اندازه گیری ۱/۲ الی ۲ هواده های سطحی در شرایط استاندارد در محدوده ۱شده است. هواده های سطحی مکانیکی با ایجاد حرکت در فاضلاب پیرامون خود، سبب سهولت در انحلال هوا در آن می شوند. هواده های دور پایین جهت چرخاندن روتور از گیربکس کاهنده استفاده می کنند. این هواده ها به دلیل سرعت کم از عمر طولانی برخوردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *